Prematurbloggen.blogg.se

Här skriver jag om min son som föddes med ett akutsnitt i vecka 34+4 pga havandeskapsförgiftning. Han var 30%mindre än vanliga barn i denna vecka, vägde endast 1710gram. 3 veckor senare upptäcktes ett hjärtfel. Här kan du läsa om vår familjs stora resa. Instagram: Sarajonsson94 🌸

Melker fortfarande i respirator.

Publicerad 2016-03-17 21:55:36 i Allmänt,

Idag har dom sänk lite på respiratorn och Melker har börjat tagit egna andetag, imorse var de inga egna andetag vid lunch var de några egna andetag och nu ikväll var nästan alla andetag hans egna! 
Men han fick en hostningsattack som såg väldigt jobbigt ut då hans saturation gick ner till 80%. 
Men de pratas iaf på att plocka bort respiratorn inatt eller imorgon om de fortsätter såhär. Så vi håller tummarna på att han klarar det så han inte behövs läggas tillbaka i respiratorn då. 
Idag hade Melker även gått upp 400 gram!!! Alltså samlat på sig MASSA vätska. Känner knappt igen honom då han ör så svullen, allra helst över ögonlocken! (Bild längre ner)

Känns så otroligt jäkla hemskt att se hur dom drogar ens barn för att sova, drogar ens barn för att inte orka andas själv! Så känns otroligt skönt att dom trappat ner på medicin idag för att han ska kunna vakna och andas själv! 

Glädjen idag när man såg att Melker bara rörde på läpparna lite och rörde litegrann på benet känns så otroligt skönt! Att en sån liten grej kan ge en sån otrolig lycka är helt sjukt! 
Han ligger liksom bara där och de enda man kan göra är att hålla hans hand, klappa han på huvudet och prata så att han hör ens röst. 
Har inte hållt min älskling i famnen sen i söndags känns så otroligt jobbigt! Man känner sig så maktlös när man bara kan sitta där och kolla på honom när han sover. 








Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Sara jonsson

Jag är 21 år och nybliven mamma till en underbar pojke som tyvärr måsta tas ut tidigare än beräknat 34+4 pågrund av svår havandeskapsförgiftning och att han ej växte som han skulle där inne. Han vägde endast 1715 gram och var 42 cm när han kom, men är en pigg och livlig kille med ett jäkla humör 😃

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela